Роботи буковинських художників звучатимуть голосами поетів і поетес

19.03.2023 10:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Центрі культури «Вернісаж», що на Франка, триває обласна виставка, що присвячена Шевченківським дням. Там представлені твори буковинських митців. З 20 березня окремі роботи можна буде почути, їх «озвучили» чернівецькі поети та поетеси.

Водночас 21 березня, у Всесвітній день поезії, у Вернісажі відбудуться поетичні читання, в них візьмуть участь Христя Венгринюк, Інґа Кейван, Ірина Лазоревич, Віра Протащук, Іванна Стеф’юк та Юлія Яськова. Вони проведуть відвідувачів виставкою, читаючи вірші. Початок о 17:30.

- Концепція проєкту має кілька векторів. Тарас Шевченко, якому присвячена виставка, був і художником, і поетом. Тому хотілося зробити акцент на поєднанні цих його іпостасей через синтез образотворчого мистецтва та мистецтва слова. Під час заходу відвідувачі будуть рухатися за учасницями. Це ще один додатковий смисл: люди ідуть за поетами, як свого часу українці пішли за Шевченком, за його поезією. Це про вплив слова, про те, як багато воно важить, як багато всього може змінити, починаючи з рівня ментального. І, власне, саме поети та художники першими почали відрефлектовувати події в Україні від 24 лютого 2022 року, – розповідає авторка ідеї Інґа Кейван.

Під час заходу можна буде долучитися до збору коштів на придбання дрона для 128-ї штурмової бригади ЗСУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews