З фонтаном і деревами: Центральна площа у Чернівцях кардинально зміниться (ФОТО)

Роботи з реконструкції планують розпочати навесні 2024 року

21.03.2023 00:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Завершено всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію комплексного благоустрою площі Центральної. Переможцем став колектив з Чернівців, Києва та Дніпра.

На участь у конкурсі зареєструвались 44 авторських колективи з різних міст України, зокрема з Чернівців, Києва, Львова, Дніпра, Полтави, Харкова, Рівного, Івано-Франківська та інших. На розгляд журі було подано 24 проєкти. 

Основним завданням конкурсантів було: передбачити комплексне планування та благоустрій площі; створити комфортний пішохідний простір для відпочинку та дозвілля. При цьому проєктні рішення мали відповідати побажанням та очікуванням громади, що їх виразили під час публічних консультацій.

Так, переможцем конкурсу обрано проєкт збірного авторського колективу з Чернівців-Києва-Дніпра: Архітектурна майстерня ФОП Олега Пікущенка: Олег Пікущенко, Оксана Пікущенко, Катерина Пікущенко-Степанова; студія ландшафтної архітектури KOTSIUBA: Максим Коцюба, Олександра Кривцова, Максим Лисогора, Олександр Прохоров, Світлана Конопльова, Марія Андрієнко;  Микола Каблука та команда Expolight. Консультанти проєкту з транспортного моделювання ТОВ "ПРО МОБІЛЬНІСТЬ". Проєкт-переможець отримує грошову винагороду у розмірі 120 000 грн. 

 

 

Друге місце та премію у розмірі 80 000 грн отримав проєкт авторського колективу з Києва: Архітектурне бюро «Куцевич і партнери» (ФОП Куцевич Б.В.): Куцевич Б.В., Сухенко Р.В., Твердохлеб К.Д., Ребристий С.О.

  

Третє місце із премією у розмірі 50  000 грн посів проєкт авторського колективу з Києва: Марина Харлампова, Антон Железнов, Іван Селешок, Вадим Денисенко, Антон Божко, Микита Руцький.

 

 

Усіх охочих запрошують на виставку конкурсних проєктів. Вона експонуватиметься в холі Культурно-мистецького центру імені Миколайчука до 26 березня. Вхід вільний.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews