За спалювання трави буковинцям загрожує штраф у розмірі понад 20 тисяч гривень

25.03.2023 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Майже половина пожеж, що виникають на території Чернівецького району, спричинені займанням сухостою. 

У зв'язку з такою статистикою рятувальники звертаються до громадян з закликом:

  • не розводити багаття та не випалювати суху траву при впорядкуванні домогосподарств (безпечним способом утилізації сухої трави, листя та інших органічних відходів є компостування);
  • бути обережними при поводженні з відкритим вогнем;
  • не кидати непогашені недопалки на узбіччя доріг;
  • у разі виявлення пожежі негайно телефонувати за номером 101.

У випадку встановлення особи палія просимо інформувати Державну службу надзвичайних ситуацій та Національну поліцію за номером 101 та 102!

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  (від 3060 до 6120 грн) і на посадових осіб — від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21420 грн).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews