У лісах Буковини відновлюють популяцію фазанів: понад 70 птахів випустили у природнє середовище (ВІДЕО)

28.03.2023 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Лісівники філії «Путильське лісове господарство» ДП «Ліси України» придбали понад 70 птахів та випустили їх у природне середовище. Про це інформує Подільський лісовий офіс.

У вільний політ екзотичних птахів випустили в угіддях Сергіївського лісництва на висоті більше 1000 м над рівнем моря. Цю локацію обрали спеціально, адже там хороша кормова база.

- Проєкт експериментальний. В цій місцевості фазанів випускають вперше. Адже в лісах мешкають хижі звірі і птахи, які можуть їм загрожувати: рись, лисиця, вовк, куниця. Однак у природному середовищі надійним укриттям для фазанів є зарості чагарнику або густа висока трава, де вони можуть сховатися від ворогів, – розповів очільник Подільського регіонального офісу ДП «Ліси України» Василь Гончар.

Лісівники ж наглядатимуть за птахами. Для цього працівники єгерської служби встановили в лісових масивах 10 камер відеоспостереження.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews