Чи переможе справедливість? Трійко ґвалтівників на Закарпатті досі знущається над своєю жертвою (ВІДЕО)

Прокуратура оскаржуватиме вирок у справі про зґвалтування 14-річної дівчини

28.03.2023 00:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Прокуратура оскаржуватиме вирок у справі про зґвалтування 14-річної дівчинки на Закарпатті - про це 27 березня заявили в Офісі генпрокурора. До справи долучився й уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Найбільшого розголосу цій справі надав відомий військовий Мадяр - батько чотирьох дівчат, який боронить Україну від рашистів.

Ідеться про злочин, скоєний у серпні 2021 року. Тоді троє підлітків заманили в будинок та зґвалтували 14-річну дівчинку. Усе знімали на відео. Справу розглядав Воловецький районний суд. 16 березня цього року він засудив підлітків лише до виплати компенсації та 5 років ув'язнення - але відразу звільнив від відбування покарання із встановленням спробного терміну. Винними саме за статтею "зґвалтування" підсудних так і не визнали.

Тепер кривдники вільно розгулюють селом, знущаються зі своєї жертви, вигукуючи услід лайливі слова. Про це - у сюжеті ТСН.

Довідково

Подія сталася 24 серпня 2021 року. “Будучи добре знайомими з потерпілою, хлопці запросили її до підвального приміщення у помешканні одного з них. Дівчина погодилась, однак потім, всупереч її волі, обвинувачені вчинили щодо неї дії сексуального характеру, знімаючи окремий епізод на відео”, — розповіла Суспільному речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

У Воловецькому районному суді трьох підлітків 16 березня засудили на умовний термін за статтею про вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру щодо неповнолітньої групою осіб. Справа набула розголосу у соцмережах та ЗМІ, зокрема ситуацію прокоментував голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, суд оприлюднив роз’яснення, а Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що справа перебуває на його контролі.

“Представник регіонального представництва Офісу омбудсмана побував у селі Верхні Ворота, де троє підлітків зґвалтували 14-річну односельчанку. Ситуація наступна: спочатку хлопці заманили свою подругу до подвір’я одного з підлітків, а потім до підвалу. Дівчина давно товаришувала з ними, тому пішла. Після чого один з них вдарив дівчину, а потім по черзі зґвалтували її. Усі дії, що вчиняли над потерпілою, підлітки знімали на відео з метою шантажу. Пізніше відео знущань було завантажене в Інтернет та продемонстроване однокласникам в школі. Про зґвалтування онуки дізналася бабуся, з якою проживає дівчина, та викликала поліцію. На суді усі троє визнали свою провину. Як думаєте, яке покарання місцевий суд вважає справедливим?”, — йдеться у повідомленні Омбудсмена на Facebook-сторінці.

Суддя Воловецького районного суду присудила хлопцям по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши усім трьом іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок за статтею 153 (сексуальне насильство, без проникнення), а не за 152-ю статтею (зґвалтування), — додав Дмитро Лубінець.

Справу вже під час судового розгляду прокуратура перекваліфікувала із “зґвалтування” на “сексуальне насильство”. Про це повідомляють на сайті Воловецького районного суду Закарпатської області.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews