Рівень злочинності на Буковині минулоріч знизився - прокуратура

Хоча зареєстровано 195 кримінальних проваджень через ухилення від мобілізації

29.03.2023 01:20   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
За інформацією Чернівецької обласної прокуратури, за фактами державної зради та колабораційної діяльності у 2022 році до суду передано 14 кримінальних проваджень.
 
 
Крім того, у період воєнного стану здійснювалося досудове розслідування у 153 кримінальних провадженнях, пов’язаних із незаконним переправленням осіб через державний кордон України. Також зареєстровано 195 кримінальних проваджень через ухилення від мобілізації.
 
Разом із тим, на Буковині торік знизилося число кримінальних злочинів. Так, на 16,4% зменшилася кількість правопорушень проти життя і здоров’я особи, на 29,1% – проти власності, в тім числі на 46,8% – крадіжок, на 53,4% – грабежів, на 33,3% – розбоїв, на 30,8% – вимагань. Рідше реєструють і злочини проти громадського порядку та моральності (на 57%), статевої свободи та статевої недоторканості особи (на 75%), волі, честі та гідності особи (на 33,3%).
 
З метою сприяння підвищення рівня обороноздатності держави для потреб ЗСУ за результатами проведеної роботи війську передали 74 автомобілі, перерахували 8 мільйонів гривень застави. Також безпосередньо працівники прокуратури зібрали для ЗСУ майже 4 мільйони гривень.
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews