В одній з багатоповерхівок Чернівців запобігли вибухові газу та врятували 80-річну жінку

07.04.2023 09:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На аварійну лінію 104 надійшло повідомлення про запах газу у під'їзді багатоповерхового будинку по вул. Південно-Кільцева. Бригада аварійників, що прибула на місце, виявила велику концентрацію природного газу, який виходив із квартири на другому поверсі будинку.

Оскільки доступу до квартири не було, газовикам, спільно зі співробітниками ДСНС, поліції та швидкої медичної допомоги, довелося виламати двері до помешкання.

Про це повідомляє АТ “Чернівцігаз”.

Як з'ясувалося, газ потрапив у приміщення через відкриту газову духовку та конфорку.

Через необережне поводження з газом, у важкому стані госпіталізовано 80-річну мешканку квартири з попереднім діагнозом - отруєння природним газом.

"Вкотре звертаємо увагу споживачів на дотримання Правила безпеки систем газопостачання та просимо бути пильними. Адже ця ситуація могла мати катастрофічні наслідки. Будь-що могло спровокувати вибух газоповітряної суміші. Оскільки квартира знаходиться на другому поверсі - це б призвело до обвалу будинку, - йдеться у повідомленні "Чернівцігазу". - Якщо ви відчули запах газу - не вмикайте і не вимикайте електричні прилади, не користуйтесь вогнем, відчиніть вікна та двері, вийдіть з приміщення, де відчуваєте запах газу, зателефонуйте на «104» та попередьте сусідів".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews