Яким може бути Центральний парк Чернівців у майбутньому: урбанізовані алеї і площі, фонтан і садова алея (ФОТО)

11.04.2023 18:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Завершився всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію комплексного благоустрою Центрального парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Переможцем став колектив з Одеси. 

До участі в конкурсі зареєструвалось 15 авторських колективів з різних міст України, зокрема з Чернівців, Києва, Одеси, Запоріжжя та інших. На розгляд журі було подано 8 проєктів.

Основним завданням конкурсантів було: розробити архітектурне рішення з яскраво втіленою стилістичною ідеєю, що виявить індивідуальні риси парку, з максимальним збереженням цінних насаджень. Врахувати потреби цільових груп відвідувачів парку, в тому числі маломобільних груп населення, відвідувачів різних вікових груп при формуванні функціональних зон. Забезпечити благоустроєм розвиток історичної, культурно-відпочинкової спрямованості парку.

 
"Журі обрало переможцем проєктну пропозицію колективу з Одеси (Архітектурне бюро SPACE ODYSSEY ARCHITECTS). Їх головна ідея – «Садова алея», яка знайомитиме відвідувачів з унікальністю парку, вестиме його крізь зелень, оминаючи урбанізовані алеї та площі", - кажуть у Чернівецькій міській раді.
 
Парк Шевченка - проєкт. Фото Чернівецької міської ради
 
Ця пропозиція не є готовим проєктом. На її основі буде сформовано техзавдання до проєкту благоустрою і виготовлення кошторису. Тільки тоді можна буде розуміти: скільки часу та ресурсів потрібно, аби комплексно здійснити благоустрій парку.
 
Деталі конкурсу https://bit.ly/3KooIXb.
 
Парк Шевченка - проєкт. Фото Чернівецької міської ради
Парк Шевченка згори. Фото Чернівецької міської ради
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews