Співачка з Буковини STASYA: «Формую новий стиль в українській музиці!» (ФОТО, ВІДЕО)

Хто ця «дівка», яку «світ ловив»? Розкриваємо в нашій розмові

13.04.2023 17:40   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Її пісня «Світ ловив» за мотивами вислову Григорія Сковороди кілька тижнів тому стрімко увірвалась до музичного простору країни і одразу отримала багатотисячну армію фанів. Усе завдяки нетривіальним словам, потужному сучасному звучанню та автентичному голосу виконавиці STASYA.

Ця харизматична сонячна дівчина родом із Новодністровська, і займається музикою з самого дитинства. Серйозно цікавиться фольклором і щиро ненавидить шароварщину.

Видання CvNews не оминуло нагоди трохи поспілкуватися з майбутнім «діамантом» справжньої української сцени.

- Я фольклорист за своєю спеціальністю, проводжу експедиції, досліджую сучасний стан збереження фольклорних традицій та пісенної творчості, працюю над їх розшифровками, - каже STASYA. Люблю цю справу, адже таким чином можу донести те, якою багатогранною, цікавою, співочою та талановитою була і залишається наша країна.

- Скажи, а чому саме Сковорода?

- Мене дуже надихнула цитата Григорія Сковороди та його життєве кредо. Тому вирішила взяти її за основу і таким чином нагадати українцям про своїх видатних митців.

- Буквально днями вийшов другий трек «Дівка», який дещо перегукується з першим. Твої наступні пісні матимуть таке ж фолькове забарвлення?

- Маю за мету передавати українські цінності через музику мільйонам людей у сучасному форматі. Своїми піснями намагаюсь сформувати новий стиль в українській музиці, аби молодь насолоджувалась музичною культурою без шароварщини, яку багато артистів подають за істину.

- STASYA швидко стала «своєю» у музпросторі України. Коли слід очікувати на перші живі виступи?

- Мої дебютні релізи вийшли зовсім нещодавно, тому наразі концертної діяльності немає, але якщо буде цікаво – готова розглянути будь-які пропозиції!

STASYA. Фото з Facebook Анастасії Чабан

 

Відомі музиканти і продюсери про STASYA

Олександр Положинський

- Не секрет, що з нової музики мене порівняно небагато щось чіпляє. Але, хоч в пісні й усі рими на дієсловах, ця мала класна. Зичу їй успіху!

Фоззі (ТНМК)

- А музика цікава є. Ось приклад - два треки дівчинки STASYA. Подивіться, хороше. Я її не знаю, просто клюнув на цитату Сковороди, ходжу тепер, наспівую. Приємне відкриття.

Віталій Клімов (продюсер, екс-продюсер «Табули Раси» та «Океану Ельзи»)

- Мала не підводить – валить далі! Отака невимушена і трушна у нас тепер є STASYA! І явно "норовлива", прямо Пеппі Довгапанчоха. І це Анастасія Чабан ще нас не балувала дорогими "кліпаками". А може і не тре – все й так переконливо...

 

Про що пісні STASYA

«Світ ловив» – це трек про те, що важливо залишатися самим собою, бути вільним та незламним. Не варто підкорятись світу, головне не втратити людяність та не загубити самого себе. «Світ ловив мене, і не спіймав» – цитата Григорія Сковороди, яка, як на мене, ідеально підкреслює основну думку мого посилу. Жити потрібно сьогодні, а не минулим та досягати своїх цілей.

«Дівка» - пісня, яка нагадує нам про те, що кожна з нас має всередині хоча б трохи «норовливого» характеру і вміло ним користується. Важливо в такій ситуації не загубити саму себе, не стати заручницею легковажності, адже в житті є багато бар‘єрів, які вкрай спокійніше долати з коханою людиною поруч. А не отримавши цього, матимете велику ймовірність залишитись самотньою та нещасною.

 

Довідково

Обдарована і артистична спадкоємиця музичної родини Анастасія Чабан змалку збирала щедрі оплески і у садочку, і у рідних школах – ІІ-ІІІ ст та музичній, і на міських заходах. Згодом знайшла себе у Київському Національному Університеті Культури і Мистецтв, а відтак – фольклорному колективі «Кралиця» (керівник І. Г. Сінельніков).

Перші пісні тепер уже STASYA створила разом із талановитим композитором Олександром Пришляком та відомим саундпродюсером Стасом Чорним (Jamala, Alyona Alyona, Quest Pistols, Alina Pash тощо).

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews