Ведмідь не поділився з кабаном їжею у лісі на Путильщині (ВІДЕО)

Лісівники зафільмували несподівану зустріч зголоднілих звірів

14.04.2023 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
На Буковині лісівники зафільмували на фотопастку ведмедя та дикого кабана, які прийшли підживитися.
 
Про це розповіли у Подільському лісовому офісі.
 
Хижаки вирішили поласувати гостинцями, які лісівники Путильської філії розмістили на підгодівельному майданчику. Хоча за вікном квітень місяць, в горах Карпат випало понад 30 сантиметрів снігу. Через сніговий покрив звірям важко добувати їжу, тож на допомогу прийшли єгері та наповнили годівниці кормами.
 
На відео видно, як бурому до смаку кукурудза. Поласувати смаколиками прийшов також кабан. Однак ведмідь не захотів ділитися вечерею.
 
Ведмеді та дикі кабани є всеїдними тваринами, тому їх харчування досить різноманітне і залежить від доступної їжі у лісі. Вони можуть харчуватися ягодами, грибами, горіхами, корінням, листям, плодами та іншими джерелами їжі, які є характерними для лісової місцевості.
 
Коли випадає сніг, доступність їжі є меншою. Це може призвести до скорочення популяції звірів. Тому лісівники підгодовують фауну, майструють майданчики та годівниці, де дикі тварини можуть знайти достатньо кормів для свого існування.
 
Фотопастки - це прекрасний спосіб вивчення дикої природи. Таким чином можна дізнатися про кількість і види тварин. Інколи вдається зафіксувати навіть рідкісних мешканців лісу. А ще за допомогою фотопасток лісівники вивчають звички звірів, їх поведінку та дізнаються, чи комфортно фауні у цьому середовищі.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews