Підпал церкви УПЦ МП на Вижниччині: з'явилися неочікувані деталі

24.04.2023 20:20   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Пожежа знищила вщент будівлю храму. 

Сьогодні вдосвіта у селі Мілієве, що на Вижниччині стався неприємний інцидент. Там вщент згоріла церква Іона Почаївського УПЦ. На той момент невідомий чоловік підпалив приміщення та втік з місця пригоди. На ранок понад 1301 абонентів у с. Мілієво, Кибаки та частини Банилова залишилися без електропостачання. 

Не затримуючись, відео пожежі опублікували представники Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ з досить трагічним описом:

"Цієї ночі спалили один з найкрасивіших храмів Вижницького району, храм Іова Почаївського в селі Мілієве, що на Буковині
Підпалили храм цієї ночі - професійно, без шансів на порятунок.
Церкву було побудовано силами парафіян замість захопленої прихильниками «УПЦ (КП)» на честь преподобної Параскеви Сербської, ще у 2014 році. Якого Божого Благословіння для нашої землі ми шукаємо у Господа?", - йдеться в описі. 
 
Поліція досить швидко знайшла палія. Ним виявився 34-річний житель села Іспас. Правохоронці затримали зловмисника, та з'ясували, що цього ж ранку палій вчинив ще один злочин - підпалив ще й місцевий магазин. 
null
 
Так вже до кінця дня справа із підпалом церкви УПЦ МП стала ще цікавіша. З неофіційних джерел стало відомо, що під час встановлення особи 34-річного палія, стало відомо, сам чоловік є монахом цієї ж церкви. 
 
Він спочатку прихопив у церкві грошей, підпалив її, потім пішов до магазину поблизу і зробив те саме. Там монаха і знайшла поліція.

"Постригли в монахи чоловіка не так давно – наприкінці минулого року. Джерела кажуть, що він має психічні розлади і навіть раніше притягався до кримінальної відповідальності", - повідомляється з джерел.
 
Він спочатку прихопив у церкві грошей, підпалив її, потім пішов до магазину поблизу і зробив те саме. Там монаха і знайшла поліція.
 
null

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews