П'ятнадцятирічна донька загиблого снайпера з Буковини передала війську три автівки і продовжує волонтерити в пам'ять про батька (ФОТО, ВІДЕО)

27.04.2023 08:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

15-річна Катерина Коверега з Грозинців Чернівецької області допомагає українському війську в пам'ять про загиблого на війні батька. Вона почала волонтерити ще тоді, коли тато був на фронті й потрібна була допомога. Дівчина змогла передати на передову три авто, а також збирала гроші на техніку й одяг за запитами від військових.

Дівчина почала волонтерити, коли її тато Дмитро Коверега був на позиціях у Сєвєродонецьку. Тоді у нього та побратимів згоріла форма після обстрілу і треба було купити нову. Катерина зібрала гроші на речі та відправила батьку 12 комплектів форми та ліхтарики.

15-річна донька загиблого військового передала на фронт три авто: продовжує волонтерити в пам’ять про батька
Катерина з батьком. Фото надала Катерина Коверега

Катерині зі зборами грошей допомагають її сестра, брат та його дівчина. Вони оформили картки, на які й збирали гроші на одяг, ліки чи обладнання. Дописи про збори публікували у соцмережах. Згодом змогли передати на фронт три автомобілі.

Дмитро Коверега пішов служити у перші дні повномасштабного вторгнення. Він був снайпером. Пройшов бої у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Пісках та в Бахмутському районі.

- У нас з татом багато спільного. Більше навіть, ніж з мамою. Його дуже не вистачає, його підтримки. Тато був такий, що його не спинити. Він завжди був за хлопців, навіть коли він приїжджав додому, то казав: "Як там хлопці, як вони без мене?, — розповідає Катерина. 

Дівчина зібрала гроші на приціл для тата, але не встигла його відправити, бо Дмитро загинув у боях на Харківщині. Військовий закрив собою від уламків 22-річного командира. Цьому командиру Катерина й віддала приціл, який купила для свого тата.

- Він був на похоронах. Він все розказав. Я знаю, як там гаряче. В них немає цих приладів, а їм дуже потрібно.

15-річна донька загиблого військового передала на фронт три авто: продовжує волонтерити в пам’ять про батька
Катерина на могилі тата. Фото: Марія Ігнатюк / Суспільне Чернівці

На сайті президента зареєстрували петицію, аби посмертно надати Дмитру Коревезі звання Героя України. Станом на 26 квітня петиція зібрала майже 900 підписів із 25 тисяч необхідних.

27 квітня минає 40 днів, як загинув тато Катерини. Дівчина майже щодня приходить на його могилу. Каже, що буде допомагати війську доки Україна не переможе. Це робитиме в пам'ять про тата.

15-річна донька загиблого військового передала на фронт три авто: продовжує волонтерити в пам’ять про батька
Фото: Марія Ігнатюк / Суспільне Чернівці
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews