Понад чотири з половиною тисячі осіб зареєстровано на Буковині для проходження національного мультимедійного тесту

27.04.2023 10:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Як повідомили у Чернівецькій ОДА, 56% з усіх зареєстрованих, вибрали історію України предметом додаткового блоку, 36% – іноземні мови, а решта – біологію, фізику, хімію.

"Шановні абітурієнти! Нагадуємо, що ключовим інструментом вступної кампанії 2023 року є персональний електронний кабінет вступника, який можна створити будь-де та у зручний для вас час.

Попри те, що реєстрація триватиме до 3 травня 2023 року (включно), радимо не зволікати, аби мати час для усунення недоліків чи внесення потрібних змін.

Нагадаємо, що зареєструватися можна на вебсайті https://testportal.gov.ua/, де треба створити персональний кабінет і виконати в ньому наступні дії:

  • вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет додаткового блоку та населений пункт в Україні або за кордоном, де плануєте проходити НМТ;
  • завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру.

Звертаємо особливу увагу на необхідність натиснути кнопку «Надіслати на обробку»!!!

Зауважимо, що в разі ненадання копій документів або надання копій, що не відповідають вимогам, буде повідомлено про потребу виправити недоліки і зазначено їх перелік. Усунути помилки і повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру потрібно буде якнайшвидше, але не пізніше ніж 7 травня.

Тож після надсилання документів на обробку рекомендуємо заглядати до персонального кабінету, щоб не пропустити важливого повідомлення.

Звертаємо особливу увагу на таке: якщо вступник / вступниця не усуне недоліків, на які за результатами оброблення вказав регіональний центр, йому / їй буде відмовлено в реєстрації для участі в НМТ", - йдеться у повідомленні ОДА.

Також рекомендуємо ознайомитися:

  • наказ Міністерства освіти і науки України від 15 березня 2023 року № 277 «Про затвердження Порядку прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2023 році» – за № 518/39574;
  • наказ Міністерства освіти і науки України від 15 березня 2023 року № 276 «Про затвердження Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році», зареєстрований – за № 519/39575.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews