Між Буковиною і Кореєю зміцнюються економічні, соціальні та культурні зв’язки (ФОТО)

28.04.2023 13:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Кім Хьонг Те перебуває з офіційним візитом на Буковині.

- Це вже мій другий візит до Чернівців. Торік тут знаходилося тимчасове посольство Республіки Корея. Я мав можливість спілкуватися з чернівчанами і був зворушений волонтерською діяльністю, допомогою людям. Користуючись нагодою, хотів би розширити співробітництво між Чернівцями і Кореєю та висловити позицію корейського уряду: з початку вторгнення росії до України наш уряд суворо засуджує цю збройну агресію проти вашої держави, ми приєдналися до міжнародних санкцій проти росії та надаємо гуманітарну допомогу Україні. Вже зараз Посольство проводить консультації щодо проєктів післявоєнної відбудови. Я сподіваюся на жвавий інтерес щодо двостороннього співробітництва у галузі, освіти, економіки, - зазначив Кім Хьонг Те.

Під час зустрічі начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк подякував за допомогу, яку Корея продовжує надавати українцям та розповів про основні соціальні та інфраструктурні проєкти, які заплановані до реалізації в найближчому майбутньому і у повоєнний час.

- Ми зацікавлені у розвитку нових економічних, соціальних зв’язків. Дякуємо за чітку і зрозумілу позицію, солідарність із демократичним світом у наданні допомозі Україні. Вірю в те, що переможемо, і у післявоєнний час разом зможемо відбудовувати нашу країну. Ми розуміємо, що матимемо багато воїнів, які після поранень будуть потребувати реабілітації, дітей і дорослих, які постраждали від військової агресії росії. Тому активно займаємося тим, щоб створити відповідні реабілітаційні центри. Тож запрошуємо міжнародних партнерів долучатися до реалізації таких проєктів, зокрема одного з найактуальніших – створення реабілітаційного центру на базі Чернівецького обласного госпіталю ветеранів війни. Дякуємо за те, що не втомлюєтеся допомагати, - каже начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Чернівецька область зацікавлена у налагодженні зв’язків і на рівні регіонів, зокрема започаткування співпраці з регіонами-партнерами. Сприяти цьому може і відкриття Почесного консульства Республіки Корея у Чернівцях, яке також заплановане у рамках офіційного візиту корейської делегації. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews