«Він був сенсом мого життя...»: історія буковинця, який пішов боронити свою сім'ю від лиха війни

30.04.2023 15:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Солдат Олександр Киселиця, позивний Іванович, загинув 17 липня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Верхньокам'янське на Донеччині. Воїну було 37 років.
 
Олександр народився і жив у місті Чернівці. Там навчався у початковій школі. Закінчив її в селі Костинці. Потім вступив до будівельного училища. Працював за спеціальністю. Вільний час проводив із сім'єю. Любив рибалити і збирати гриби.
 
2005-го чоловік познайомився із майбутньою дружиною Людмилою. Через рік, на день його народження – 8 вересня – пара одружилася. Олександр сказав, що зробив собі подарунок на все життя. У 2007-му в подружжя народилася донька Катерина, а через вісім років – син Ілля. Родина мріяла про тихе сімейне щастя і затишок. Будували плани на майбутнє. Однак 24 лютого 2022 року все зруйнувалося.
 
На другий день повномасштабної війни Олександр приєднався до ЗСУ. Воював у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Обіймав посаду стрільця-санітара.
«Сашко був дуже хорошою, щирою, відважною, мужньою, хороброю людиною і справжнім патріотом. Для мене він був прекрасним, коханим чоловіком, міцною опорою, сенсом мого життя... Для діток був найкращим і дбайливим татусем. Для мами – хорошим сином. Увечері 24 лютого Сашко сказав, що йде прогулятися. Десь через годинку прийшло повідомлення – там фото повістки. Я з дітками його відмовляла «Не йди, почекай. Прийде війна до нас, і ти підеш». Він відповів, що треба зупинити її там, щоб вона не прийшла до нас.
 
«Так повинен зробити кожен справжній чоловік – стати на захист своєї держави та сім'ї. Я обов'язково повернусь, все буде добре. Я вас люблю»… Як би не було йому погано, він ніколи не жалівся. Він вчинив як справжній патріот, став на захист України і всіх нас, але віддав найдорожче – своє життя... Назавжди в моєму серці…» – розповіла дружина загиблого.
 
Поховали захисника на Алеї Слави у рідному місті. Посмертно Олександр нагороджений медаллю «На славу Чернівців».
 
Не дочекалися з війни свого воїна мама, двоє братів, дружина, донька і син.
 
null
Фото з мережі Інтернет
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews