За державну зраду у Луцьку судять чернівчанина

10.05.2023 10:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Відомо, чоловік служив у армії російської федерації.

У Луцькому міськрайонному суді триває розгляд справи, в якій уродженця Чернівецької області, громадянина України Анатолія Жеребцова обвинувачують у державній зраді.
 
Прокурор Сергій Зубань розповів Суспільному, що в той час, коли на території України РФ вела війну, чоловік перейшов на бік ворога. Обвинувачений служив за контактом в російській армії.
 
"З жовтня 2016 року по жовтень 2019 у РФ, а саме у 20-й окремій мотострілковій бригаді на посаді розвідника артилерійського підрозділу вказаної бригади. На сьогодні зі сторони обвинувачення досліджені всі письмові докази", – каже прокурор.
null
Фото з відкритих джерел
 
Підсудний заборонив його знімати. Адвокатка Жеребцова Ірина Міщук подала до суду клопотання про визнання доказів, наданих обвинуваченням, недопустимими.
 
"Для чого надавалася інформація за 2014-2015 роки, якщо мій підзахисний проходив службу за контрактом з 2016 року", – каже адвокатка.
 
Прокурор Зубань звернувся до суду з клопотанням про перенесення справи. Розгляд справи про держзраду продовжать наступного тижня.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews