На вікнах написи «ІХ». Який має вигляд зовні резиденція митрополита Онуфрія у Чернівцях

11.05.2023 10:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Резиденція митрополита Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія (Ореста Березовського) знаходиться біля природного заповідника “Гарячий Урбан” у Чернівцях.

Про це кореспондентам molbuk.ua стало відомо з власних джерел. 

До маєтку митрополита хвилин 15-20 ходьби від тролейбусної зупинки. Будинок важко не помітити.  Ліворуч за огорожею видніється триповерховий будинок із однією трикутною баштою та написом "ІХ" на вікнах.

null
Фото molbuk

Будинок огороджений високим парканом - 2,5-3 метри. Головна брама та хвіртка прикрашені кованими хрестами і кованими елементами декору. Трішки нижче головного входу лежать складені дрова.

null
Фото molbuk

 

null
Фото molbuk

Через високу огорожу заглянути на подвір’я не вдається, але через щілини у воротах видно, що воно встелене бруківкою. Ми намагалися постукати, але, окрім гавкоту пса, нічого більше не почули і ніхто до нас не вийшов. Повертаємося назад. Зі свого господарства (поруч маєтку – дачі чернівчан) йде жінка. Вона проживає тут чотири роки. Запитуємо в неї про резиденцію та чи часто тут буває її власник.

Кажуть, що це резиденція Онуфрія? Він часто приїжджає сюди?

Як він тут буває, то тут такі кортежі приїжджають. Там охорона постійно є. Я собі думаю, ви так фотографуєте, як це вони не вийшли. Та зараз рідко кортежі приїжджають сюди, - говорить жінка. - Ми раніше з чоловіком виходили пиляти та прибрати викорчувані, гнилі дерева. Так охорона одразу до нас виходила і казали: "Нельзя!". Мій чоловік каже: "Давайте наведемо порядок, в лісі так брудно, так недобре". "Тут без вас є кому порядок наводити", - відповідають.

null
Фото molbuk

 

null
Фото molbuk

Джерело: "Молодий буковинець".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews