У Чернівцях всіх чоловіків зобов'язали негайно з'явитися у військкомат

27.06.2023 17:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Відповідний наказ стосується всіх чоловіків призовного віку, які проживають на території Чернівецької громади.

Буковинцям треба з’явитися у військкомат – наказ Чернівецького ТЦК. Це необхідно для уточнення військово-облікових даних та придатності до проходження служби.
 
Про це йдеться на сайті Чернівецької міської ради, з посиланням на наказ начальника Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
 
Текст наказу:
 
 
"У звʼязку із тривалою широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання боєздатності Збройних Сил України та інших військових формувань на підставі указів Президента, а також у звʼязку із продовженням воєнного стану та строку проведення загальної мобілізації, начальником Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки прийнято ряд рішень:
  1. Продовжити на території Чернівецької територіальної громади мобілізацію людських і транспортних ресурсів в обсягах, визначених планом.
  2. Усім військовозобовʼязаним, що проживають на території Чернівецької громади та мають мобілізаційні розпорядження або отримали персональні повістки, зʼявитися у терміни та за адресою, що вказані в їх мобілізаційних розпорядженнях, персональних повістках або розпорядженнях (наказах).
  3. Військовозобовʼязаним, які не отримали мобілізаційних розпоряджень чи персональних повісток, прибути до Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки в 10 денний термін з дня опублікування цього наказу.
  4. Військовозобовʼязаним, які перебувають на військовому обліку в інших районних чи міських центрах комплектування, але тимчасово перебувають на території Чернівецької громади у звʼязку з роботою або іншими обставинами, прибути до Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки в 3 денний термін з дня опублікування цього наказу.
  5. Зміна місця проживання військовозобовʼязаним без дозволу начальника Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки забороняється.
  6. Підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності незалежно від підпорядкування, громадянам власникам транспортних засобів для задоволення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань забезпечити доставку та передачу транспортних засобів і техніки у терміни, в обсягах та за адресами, визначеними у зведених (часткових) нарядах на постачання техніки під час мобілізації.
  7. Органам державної влади, підприємствам, установам, організаціям, незалежно від їх підпорядкування, управителям багатоквартирних будинків та головам правління обʼєднання співвласників багатоквартирних будинків організувати і забезпечити в установленому порядку: 
  • відклик військовозобовʼязаних з відряджень для забезпечення їх своєчасного прибуття за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • своєчасне оповіщення військовозобов'язаних, які призиваються на військову службу під час мобілізації в особливий період, або викликаються до територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • контроль за виконанням військовозобовʼязаними правил військового обліку та проходження ними медогляду;
  • дотримання законодавства з питань соціального та правового захисту щодо осіб, які призиваються на військову службу під час мобілізації;
  • сприяти розшуку громадян, які ухиляються від виконання військового обовʼязку.

Громадяни, які ухиляються від призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період, в умовах правового режиму воєнного стану і не зʼявляються за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, несуть відповідальність згідно із законодавством України".
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews