У Чернівцях провели літню педагогічну школу, присвячену проблемам екокультури споживання (ФОТО)

30.06.2023 15:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Захід відбувся на базі Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, а його модератором стала Світлана Руденко, доктор біологічних наук, професор кафедри ботаніки та екології Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Педагоги позашкільних та загальноосвітніх закладів освіти обговорили ієрархію купівельних потреб та безліч способів використання побутових відходів.

Також присутні спробували відповісти на запитання: звідкіля беруться наші речі й куди вони йдуть та як впорядкувати свій життєвий простір за допомогою органайзерів.

Вивчаючи досвід екологів інших країн, обмінюючись своїми творчими напрацюваннями, учасники заходу навчались позбуватись примітивних, штучно створених цінностей, знаходити екологічно обґрунтоване рішення при задоволенні матеріальних людських потреб, доносити до населення уявлення про справжній навколишній світ, про цілісність природи.

Довідково

Літня педагогічна школа – наступний етап у розвитку екологічної свідомості та культури споживання в Україні. Вона сприятиме роботі педагогів з питань поширення екологічної культури молоді, яка буде здатна приймати свідомі рішення та діяти на благо довкілля та суспільства в цілому.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews