Шахраї видурили у довірливої чернівчанки 85 тисяч гривень

Поліція вкотре нагадує, як не стати жертвою обману

15.07.2023 17:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Шахраї під різними приводами надсилають фішингові посилання у месенджерах, розміщують оголошення у соціальних мережах та на різних сайтах.

Переходячи за такими посиланнями, громадяни вводять на фейкових сайтах особисті дані та реквізити банківських карток, після чого з їхніх рахунків зникають кошти.

Читайте також

Буковинець зберігав вдома нелегальну зброю
На Чернівеччині 18-річна дівчина напоїла собаку спиртним (Фото, відео)

Саме за такою схемою аферисти ошукали 43-річну жительку обласного центру. Жінка розповіла співробітникам Чернівецького райуправління поліції, що перейшла за фейковим посиланням одного інтернет-магазину. Ввела всі реквізити своєї банківської картки, після чого з її рахунку невідомі особи перерахували понад 85 тисяч гривень.

За вказаним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини звертаються до громадян аби не потрапити у пастку до шахраїв, не переходьте за сумнівними посиланнями і в жодному разі не вводьте реквізити банківських карток на підозрілих сайтах. Завжди перевіряйте веб-адресу інтернет-магазинів та сайтів на наявність значка «замок», радить відділ комунікації поліції Чернівецької області.

чернівчанка перейшовши за посиланням втратила понад 85 тисяч гривень: поліцейські розпочали досудове розслідування за фактом шахрайства
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews