Чернівці попрощаються із кіборгом і поетом, який минулоріч загинув на "Азовсталі"

19.07.2023 13:09   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У п’ятницю, 21 липня, о 10:00 у залі Чернівецької обласної філармонії відбудеться прощання із учасником боїв за "Азовсталь" Сергієм Скальдом.

- Звістку про загибель родина отримала у квітні 2022 року, та лише зараз з’явилася можливість провести Героя в останній шлях. Сергій - чернівецький поет та кіборг, Почесний громадянин Буковини, - каже Чернівецький міський голова Роман Клічук. - Був учасником Революції Гідності, після якої він вирушив добровольцем у зону АТО. Був учасником боїв у Авдіївці на Донеччині та розвідницьких операцій Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”. Згодом став бійцем полку «Азов».

Сергію було 43 роки. Його активізм бере початок у юності 90-х, у субкультурі неформальних правих. Відзначився своєю участю в збірці "Голос Крові", яка показала сучасний націоналізм у поетичному вигляді. Очолював "Правий сектор" на Буковині. Він добре проявив себе ще під час майданівського "Правого сектора", по-божевільному б'ючись із псами Януковича. Участь у бойових діях на Донбасі - особлива сторінка біографії. Разом із побратимами-правосекторівцями допоміг у блокуванні залізничного сполучення в рамках блокади ДЛНР. Потім повернувся на фронт. Крім того, командував 16-ю Резервною сотнею ДУК ПС на Буковині.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews