У Чернівцях планують створити нову комунальну установу

24.07.2023 13:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Так звана "Агенція розвитку" не дублюватиме повноваження міського департаменту соціально-економічного розвитку, бо комунальна установа матиме більше самостійності в управлінні проєктами.

У Чернівцях планують створити комунальну установу "Агенція розвитку Чернівців". Це потрібно, щоб брати участь у міжнародних проєктах та спрямовувати гроші на заходи, які не може втілювати міський департамент розвитку. Також зможуть консультувати інші комунальні установи щодо пошуку інвесторів.

Про це повідомив директор міського департаменту соціально-економічного розвитку Сергій Бостан, - пише "Суспільне".

В Агенції регіонального розвитку зможуть залучати інвестиції, співпрацювати з міжнародними організаціями та допомагати міським комунальним підприємствам розробляти проєкти, щоб залучати гроші для розвитку.

"В Україні з'являється багато можливостей залучення європейських та донорських грошей й інвестицій, втілення проєктів з розвитку. На все це маємо бути націлені, бо з міського бюджету не вистачить грошей на всі проблеми, які є у місті. Треба шукати інвестиції", – каже Бостан.

За його словами, "Агенція розвитку" не дублюватиме повноваження міського департаменту соціально-економічного розвитку, бо комунальна установа матиме більше самостійності в управлінні проєктами. Бостан каже, такі агенції є в багатьох інших містах.

"Це абсолютно різні напрямки роботи. Комунальне підприємство має більше самостійних й незалежних важелів управління, ніж структурний підрозділ. Наприклад, може брати участь проєктах, на які не може подаватися структурний підрозділ міськради. Також департамент повністю підв'язаний під вертикаль міськради, зокрема маємо обмеження у роботі з державним казначейством", – розповідає Бостан.

Проєкт рішення щодо створення Агенції розвитку міста внесли до порядку денного липневої сесії міської ради. Якщо депутати ухвалять рішення, тоді зможуть визначити штат комунальної установи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews