Намісник Банченського монастиря неочікувано потрапив до лікарні з інсультом та лежить з маленькою дівчинкою у ліжку

25.07.2023 13:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Намісника Банченського монастиря митрополита Лонгина (Жара) раптово поклали до лікарні, начебто з інсультом.

Відповідна інформація опублікована на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, передає "Еспресо.Захід".

"Митрополит Банченський Лонгин переніс важкий інсульт. Архиєрей вже два дні перебуває у лікарні", – інформують в єпархії.

І уточнюють, що це – через моральну напругу внаслідок переслідування українською владою.

"За останньою інформацією, руки у владики трохи відновили свої функції, наразі важка ситуація з ногою, архиєрей ледве пересувається", – йдеться у дописі.

Зауважимо, доволі неоднозначним є фото Лонгина з лікувального закладу. Після "тяжкого інсульту" він чомусь лежить у лікарняному ліжку з маленькою дівчинкою.

Після початку російсько-української війни Лонгин закликав саботувати мобілізацію, а винними у кровопролитті називав США та Захід. У 2019 році Жар заявив, що не благословляє йти на війну, а керівників України називав проклятими сатаністами.

Нагадаємо, Митрополиту УПЦ МП Лонгину із Буковини оголосили підозру. За декілька днів його викликали на допит у ще одній справі

Вознесенський Банченський чоловічий монастир УПЦ МП — діючий чоловічий монастир УПЦ МП.

Розташований у селі Молниця Герцаївського району Чернівецької області. Ним власне і керує скандальний митрополит Лонгин. У 2005 році він самовільно викопав тіло рідного брата на кладовищі й перепоховав на території свого монастиря. Дружина і діти покійного домагалися в міліції та прокуратурі повернути тіло. У 2004 році Жар публічно агітував за Віктора Януковича, але після виборів покаявся перед новою владою і у 2008 році отримав звання Героя України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews