Міськрада заборонила публічне використання російськомовного культурного продукту на території громади

28.07.2023 13:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Також заборонили використання іранської, білоруської та інших мов держав, які підтримують ворожу політику російської федерації проти України.

Чернівецька міська рада на сесії прийняла рішення про запровадження мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста та Чернівецької громади. За відповідне рішення проголосував 31 депутат міськради. Також заборонили використання іранської, білоруської та інших мов держав, які підтримують ворожу політику російської федерації проти України.

Нагадаємо, проєкт рішення передбачав запровадити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту (культурні блага і культурні цінності, що створені та/або використовуються за допомогою російської мови) в будь-яких формах на території Чернівецької міської територіальної громади до моменту впровадження російською федерацією або її правонаступниками політики реабілітації за військові злочини та виплати всіх репарацій за завдану шкоду нашій державі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews