Система «Шлях»: відомо скільки чоловіків виїхало за кордон за допомогою програми

30.07.2023 13:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Найчастіше чоловіки отримували дозвіл, щоб перевезти вантажі для потреб ЗСУ, медичні вантажі та гуманітарну допомогу.

Від початку повномасштабного вторгнення у Чернівецькій області видали майже 4400 дозволів на виїзд за кордон за системою "Шлях". Про це повідомила обласна адміністрація у відповідь на запит Суспільного.

Загалом дозвіл на виїзд за кордон за системою "Шлях" в області видавали 4396 разів. Середній вік чоловіків, які звертаються за отриманням дозволу, становить 35-40 років. Оскільки дозвіл видають не більше ніж на шість місяців, чоловіки могли звертатися по нього декілька разів.

Водночас обласна адміністрація не має інформації, скільки чоловіків виїхали, але не повернулися в Україну, – це повноваження Державної прикордонної служби.

Також у близько 450 випадках в наданні дозволу відмовляли. Зокрема через те, що чоловіки не могли обґрунтувати обсяг та кількість вантажу, який хочуть перевезти. Також не мали документів про те, кому в Україні вони перевозитимуть гуманітарну допомогу, або, що за попередні виїзди вони допомогу ввезли.

Система "Шлях" дозволяє чоловікам-водіям або волонтерам легально перетинати кордон в умовах воєнного стану. Насамперед систему створили, щоб усунути корупцію під час видачі дозволів та спростити перетин кордонів.

Отримати дозвіл на виїзд за кордон за системою "Шлях" можуть водії, які перевозять вантаж та гуманітарну допомогу для ЗСУ, правоохоронних органів, медзакладів та волонтерських організацій, йдеться у відповіді ОВА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews