На Буковині посадовця Держпродспоживслужби затримали на хабарі

21.08.2023 12:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Перебуваючи на посаді головного спеціаліста з фітосанітарної безпеки, чоловік вимагав у місцевого підприємця кошти за видачу сертифікатів на товар, необхідних для перетину через державний кордон.

Правоохоронці затримали порушника під час отримання чергової частини неправомірної вигоди. Під час проведення досудового розслідування працівники Слідчого управління ГУНП спільно з колегами обласного управління СБУ під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури встановили, що 48-річний головний спеціаліст фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області вимагав у директора підприємства, який займався експортом товарів за кордон, гроші за видачу сертифікатів на продукцію.

Слідчі буковинської поліції повідомили про підозру посадовцю обласного управління держпродспоживслужби в одержанні хабара Поліцейські з’ясували, що посадовець, користуючись своїм службовим становищем, вимагав та отримав хабарі від приватного підприємця за кожне проходження державного фітосанітарного контролю з одержанням відповідних сертифікатів на продукцію. Загалом зловмиснику вдалося отримати 6000 гривень.

17 серпня правоохоронці затримали порушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України, під час отримання частини неправомірної вигоди. Наразі слідчі поліції повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Підозрюваного відсторонено від займаної посади. Поліцейські також звернулися до суду з клопотанням про обрання фігуранту запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews