Буковинське лісництво визнано одним із найкращих в Україні (ФОТО)

18.09.2023 15:09   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Ломачинецьке лісництво філії "Сокирянське лісове господарство" ДП "Ліси України" зайняло 3 місце у конкурсі Товариство лісівників України України "На краще лісництво-2023".

Лісництво створене у 1959 році. Його загальна площа становить понад 3100 гектарів лісових насаджень.

Сьогодні ж – це своєрідний просвітньо-відпочинковий центр. Сюди для знайомства з роботою лісівників приїздять школярі. На території лісництва функціонує музей лісу, дендропарк у якому ростуть рідкісні червонокнижні рослини та вольєри з дикими тваринами, де мешкають олені, сімейство диких свиней, страуси, павліни, віслюки й поні.

Крім того, лісництво має власну пасіку в якій цьогоріч заготовили тонну лісового меду. Придбати мед можна у магазині «Лісовичок». Також там продають цілющі дари лісу, сувеніри, вироби столярства, лозоплетіння і гончарства.

Господарством піклується лісничий Андрій Маковійчук та його команда. Лісівники завжди раді гостям. Усіх охочих чекають щодня з 8 до 17 години. Вхід безплатний.

Подільський лісовий офіс

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews