На Буковині викрили схему дилерів амфетаміну. Наркотики намагались продати військовим

18.09.2023 21:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Дилери збували наркотики в Чернівцях та Вижницькому районі.

Служба безпеки України викрила злочинців, які налагодили наркобізнес у Чернівецькій області, а такоє Київській та Житомирській.

Про це повідомляє Управління СБУ в Чернівецькій області.

За даними слідства, засуджений, який відбуває покарання в одній із виправних колоній Вінниччини, створив злочинну організацію з чіткою ієрархією та структурою.

Для розповсюдження наркотиків він залучив ще шістьох осіб із різних областей України.

"Схема розподілу обов'язків виглядала так: "варщик" нарколабораторії виготовляв амфетамін у Києві, а його спільник відправляв "товар" у регіони під виглядом поштових відправлень. Ще один учасник групи відповідав за збут наркотиків у Житомирі.

Окрема "гілка" наркобізнесу функціонувала у Чернівецькій області. До її складу входили "керівник", його співмешканка, яка вела бухгалтерію, і троє помічників, котрі займалися збутом наркотиків в обласному центрі та Вижницькому районі", - йдеться у повідомленні.
 
У ході обшуків за місцями проживання та перебування фігурантів у Києві, Житомирі, Вінниці та Чернівецькій областях вилучено:

- засоби для виготовлення і вживання наркотичних засобів та психотропних речовин;
- вогнепальну зброю та набої без дозвільних документів ;
- велику суму грошей, ймовірно отриману злочинним шляхом;
- чорнові записи, мобільні телефони, комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.
 
Окрім того, зловмисники намагалися продати психотропи військовослужбовцям ЗСУ. Проте злочинним намірам завадили правоохоронці.
 
Наразі усім фігурантам повідомлено про підозру. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Триває досудове розслідування.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews