Голову ВЛК на Буковині, якого підозрюють у вимаганні хабаря від військового, випустили під заставу

22.11.2023 19:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Заступника гендиректора Чернівецької обласної лікарні швидкої медичної допомоги, якого підозрюють у вимаганні хабаря від військового, випустили з-під варти. Він сплатив заставу у розмірі понад 120 тисяч гривень.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Раніше чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Також його відсторонили від роботи.

66-річний медик є заступником гендиректора лікарні, а також очолює військово-лікарську комісію. Про це раніше повідомила прокуратура. До нього за консультацією звернувся поранений на фронті військовий ЗСУ, щоб дізнатися необхідний для встановлення інвалідності перелік документів.

Ймовірно медик за 500 доларів обіцяв забезпечити позитивне рішення МСЕК, а також допомогти із всіма необхідними довідками та процедурами для встановлення інвалідності. Чоловіка затримали під час отримання грошей у його робочому кабінеті.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави та відсторонив від посади на два місяці.

Чоловіка підозрюють в одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews