У лікарні швидкої допомоги Чернівців оновлюють приміщення та обладнання

25.11.2023 20:36   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У рамках міжнародного проєкту на 1,5 млн гривень.

У Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги ремонтують два поверхи, приміщення травмпунктів, а також купують нове медичне обладнання. Роблять це в межах двох міжнародних проєктів на суму у понад 1,5 мільйона євро.

Про це повідомили на Facebook-сторінці обласної ради.

Зокрема, впродовж року у лікарні оновили травмпункт: відремонтували кабінети для перев'язок та накладання гіпсу, оглядові кабінети та кімнати для відпочинку персоналу. Загальна площа приміщення становить майже 240 квадратних метрів. Роботи вартували 64 тисячі євро – їх виконали у співпраці з міжнародними організаціями "Лікарі світу" Греції та Японії.

Також до кінця року організації передадуть травмпункту дві медичні каталки з рентгенопрозорим ложем вартістю 5 500 євро.

Крім цього, у межах транскордонного проєкту з Румунією проводять ремонт двох поверхів, а також закуповують нове обладнання для лікарні у Чернівцях та медзакладу Сучавської повітової лікарні. Бюджет проєкту становить 1,4 мільйона євро.

За цим проєктом у Чернівецькій лікарні проведуть ремонт у приміщеннях загальною прощею майже 510 квадратних метрів. Зокрема, оновлять два рентген-кабінети, протиопікове відділення та палати інтенсивної терапії. Роботи мають завершити до кінця року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews