Цьогоріч Спецкомунтранс у Чернівцях заробив менше грошей з продажу відсортованого сміття

08.12.2023 12:58   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

"Спецкомунтранс" у Чернівцях заробив понад 2,3 мільйона гривень за продаж вторинної сировини. Це на понад 3 мільйони гривень менше, ніж торік. Зменшення надходжень пов'язане з ціною на сировину та впровадженням роздільного збору сміття у місті.

Про це на пресконференції 8 грудня розповів керівник підприємства Роман Жулепа.

Сортувати сміття на Чорнівському полігоні розпочали у 2021 році. Відтак сортують пет-пляшки, пластик та скло. За словами Жулепи, за десять місяців цього року підприємство продало 511 тонн вторинної сировини й отримало за це понад 2,3 мільйона гривень. За цей період 2023 року продали майже 793 тонни сміття й заробили понад 5,5 мільйонів гривень.

Читайте також

Цьогоріч грошей надійшло менше, бо з серпня на території полігону працює приватна сортувальна лінія, а також у місті запровадили роздільний збір сміття. Крім того, за останні два роки майже вдвічі зменшилася вартість вторсировини.

"Зменшилася не так кількість сировини, як ціна на неї. У 2021 році ціна була 8 гривень без ПДВ, а цьогоріч – 4,52 гривні. Також є дефіцит працівників через повномасштабне вторгнення", – каже Жулепа.

Раніше Жулепа розповів Суспільному, що гроші, які підприємство заробило з продажу вторсировини, спрямовують на розвиток.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews