Таїсія Наконечна

Таїсія Наконечна

Письменниця, громадська діячка

Буковино-бесарабо-балкано-австро-угорський вайб від Василя Кожелянка

12.12.2023 15:02   Джерело: CvNews
Автор : Таїсія Наконечна

Сьогодні хочу розказати про одного з моїх найулюбленіших українських письменників — світлої памʼяті Василя Кожелянка. Мені випала честь і щастя знати його особисто ще з часів літературного конкурсу ім. Вадима Коваля і нашої затишної літтусовки в Чернівцях, що виросла навколо конкурсу.

Але пишу я про нього геть не через те. Зрештою, з Кожелянком як з письменником, себто, з його текстами, я познайомилася, на жаль, уже після його смерті. І так, я шалено шкодую, що не раніше. Що не мала нагоди поспілкуватися з Василем про його прекрасні книжки.

Кожелянко писав переважно у жанрі альтернативної історії. І писав фантастично добре. Так добре як мало хто вміє.

null
Фото з мережі Інтернет

На жаль, його тексти давно не перевидавалися, але мали б точно бути десь по бібліотеках. Можливо комусь пощастить знайти їх в папері.

На щастя, на АБУК є дві аудіо книжки «Дефіляда в Москві» і «Срібний павук» — обидві розкішні, закликаю прямо зараз почати слухати. Гарантую, що прийдете мені дякувати за рекомендацію.

Я ж отримала особливе задоволення від саме цих двох романів, бо в них так яскраво постають міжвоєнні Чернівці! Ці впізнавані назви, місця. Цей буковино-бесарабо-балкано-австро-угорський вайб! Суцільна насолода для моєї буковинсько-бесарабскої душі. Але не хвилюйтесь, навіть якщо ви «нетутешні», читацького чи слухацького задоволення то вам не зіпсує.

Василь Кожелянко. Фото Василя Кияшка

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews