У Чернівцях планують підвищити тариф за проїзд у тролейбусах

23.01.2024 16:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях планують підвищити тариф за проїзд у тролейбусах до 12 гривень за поїздку. 


У Чернівцях планують підвищити тариф за проїзд у тролейбусах до 12 гривень за поїздку. Це дасть змогу збільшити надходження тролейбусного управління та зменшити розмір компенсації за проїзд з міського бюджету.
Про це Суспільному розповів заступник міського голови Ігор Крохмаль.


Економічно обґрунтований тариф за проїзд у тролейбусах Чернівців становить 12 гривень 25 копійок. Наразі пасажири сплачують 10 гривень, решту суми – відшкодовують з міського бюджету.

Крохмаль каже, якщо тариф підвищать, то ці 2 гривні різниці сплачуватимуть громадяни під час поїздки.

Також студенти сплачуватимуть 6 гривень за проїзд. Наразі квиток для студента коштує 5 гривень.


За словами Крохмаля, за останні два роки тролейбусне управління почало обслуговувати більше маршрутів та має більше транспорту.

Тому, аби розвиватися далі, підприємство потребує грошей.

"Щоб підприємство могло працювати, воно має платити за електроенергію, запчастини. Також сплачувати податки й зарплати. Також зменшується кількість працівників на підприємствах, частину ПДФО забрали до держбюджету – це зменшує податки та надходження [до бюджету міста]", – каже Крохмаль.


Щоб визначити, чи погоджуються чернівчани платити більшу вартість проїзду, оголосили громадські обговорення. Вони триватимуть до 1 лютого. Подати пропозиції щодо тарифу можна в онлайн-формі.

Крохмаль каже, опісля підготують проєкт рішення на виконком й на засіданні вирішуватимуть, чи підвищувати тариф.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews