Директорка інтернату на Буковині прокоментувала інцидент з побитою дитиною. Каже, вона ні до чого

26.01.2024 18:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Інтернат у Банилів-Підгірному, куди релокувався Харківський обласний центр соцпідтримки дітей та сімей "Гармонія", перевіряють через фото побитої дитини. 

За словами директорки інтернату, інформація про те, що дитину побила викладачка, не відповідає дійсності.

Про це у коментарі Суспільному сказала директорка центру "Гармонія" Алла Трохименко.

За її словами, дитину пошмагала проводом від зарядки інша 17-річна дитина. Трохименко сама викликала поліцію.

"Мені ці фото присилала сестра медична, коли це трапилось. Я це фото знаю. А поширюють, нібито це зробила викладачка. Я хочу, щоб з цим розібрались правоохоронні органи. У нас 45 дітей, якщо їх опитати, то цього не приховаєш, якби це дійсно було. Тому я цього не боюся", — каже Трохименко.

За словами директорки, торік заклад перевіряли — тоді порушень не виявили.

У коментарі Суспільному начальниця відділу комунікацій нацполіції області Кароліна Маришева сказала, що поліцейські розпочали перевірку за інформацією, викладеною у публікації в інших медіа. До інтернату для з'ясування обставин виїхали слідчо-оперативна група відділення поліції та ювенальних поліцейських.

Стало відомо, що в області відкрили кримінальне провадження щодо неналежного виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, повідомили у Telegram обласної прокуратури. За інформацією правоохоронців, дітям могли завдати фізичного білю або морального страждання.

Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.

 

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що у Харківському обласному центрі соціальної підтримки дітей та сімей «Гармонія», який переїхав до Банилова-Підгірного на Буковині вихователька знущається з дитини.

"Одна з працівниць систематично знущається над дітьми. Діти бояться про це говорити, а дирекція знаючи про ці жахи, закриває очі і робить вигляд ніби нічого не стається. Останнім був випадок, коли жінка дротом від зарядного засобу від телефону душила дитину. Вихователі ніяк не відреагували. У дитини є сліди удушення на шиї і численні синці на руках", повідомляли у ЗМІ. 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews