У лебедів, які зимують на озері у селі Чортория, виявили грип

31.01.2024 19:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У лебедів-шипунів, які щороку зимують на озері у селі Чортория Чернівецької області, виявили грип. Через це у селі заборонили відвідувати прибережні ділянки озер.

Про це повідомили на Facebook-сторінці обласної Держпродспоживслужби.

Випадок грипу птиці у диких лебедів зареєстрували 30 січняЩоб запобігти розповсюдженню грипу, на прибережних територіях озер у Чорториї запровадили карантин.

Також до захисної зони у межах трьох кілометрів увійшли село Чортория та місто Вашківці. Ще у майже 20 селах Вижницького та Чернівецького районів впровадили зону спостереження. Йдеться про села Брусниця, Кальнівці, Нижні та Верхні Станівці, Виноград, Діброва, Остра, Зеленів, Слобода-Банилів, Волока, Бабине, Карапчів, Замостя, Неполоківці, П’ядиківці, Реваківці, Клокічка, Берегомет та Оршівці.

Крім цього, фахівці зі служби ветеринарної медицини обліковуватимуть поголів'я птиці у птахогосподарствах та приватних господарствах. А разом із мисливцями та будуть моніторити стан диких перелітних птахів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews