На Буковині судитимуть чиновників окупаційної влади РФ на Херсонщині

05.02.2024 19:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чернівецькі прокурори передали до суду справу стосовно так званого "заступника мера Бердянська". Його звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України, держзраду, та участь у терористичній організації.

Про це повідомляють у прокуратурі Чернівецької області.

Також він добровільно зайняв посаду, пов’язану з виконанням організаційно розпорядчих функцій, у незаконних органах влади.

67-річний громадянин України, активно співпрацює з ворогом з 2014 року. Чоловік був засновником "партії політики путіна" в Україні та відзначився в анексії Кримського півострова за що отримав відзнаку "за повернення Криму".

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну та окупації частини Запоріжжя він був заступником мера Бердянська.

Також судитимуть ексначальника інспекції житлово-комунального господарства Херсонської міської ради за фактами державної зради та колабораційної діяльності. На початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, 61-річний чиновник Херсонської міськради підтримав дії окупантів на Херсонщині, очоливши відділ технагляду ЖКГ.

Отримавши владні повноваження, обвинувачені здійснювали підривну діяльність проти України та забезпечували утвердження окупаційної влади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews