Тернополянин за гроші переправляв ухилянтів через буковинський кордон в Румунію

14.02.2024 17:48   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Правоохоронці затримали організатора та разом з ним ще 5 його клієнтів.

Правоохоронці на Буковині затримали уродженця Тернопільщини, який за гроші переправляв чоловіків призовного віку за кордон. Зловмисника виявили прикордонники неподалік державної межі з Румунією. Він на своєму мікроавтобусі намагався вивезти 5 ухилянтів. Організатора – затримали і пред’явили йому підозру в кримінальному правопорушенні.

За даними слідства, підозрюваний за 5000 євро з кожного зобов’язався забезпечити п’ятьом чоловікам призовного віку перетин кордону поза пунктами пропуску. Він особисто доставив військовозобов’язаних до прикордонного населеного пункту в Чернівецькому районі та повинен був вказати маршрут до Румунії, однак його викрили правоохоронцями. Організатора та потенційних ухилянтів затримали", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Враховуючи вище вказане, йому повідомили про підозру за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення майже 167 тисяч гривень застави.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews