На утримання доріг у Чернівецькій громаді витратять 90 мільйонів гривень

18.02.2024 20:35   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Цьогоріч на утримання доріг Чернівецької громади витратять 90 мільйонів гривень – це на майже 14 мільйонів гривень менше, ніж торік. Йдеться, зокрема про прибирання доріг та обслуговування світлофорів. Роботи виконуватиме комунальне підприємство "МіськШЕП", з яким планують укласти договір.

Про це йдеться у тендері на сайті Prozorro.

За умовами тендеру, підприємство має утримувати дороги влітку, зокрема:

прибирати міст через річку Прут на вулиці Вокзальній, а також підходів до нього та прилоткових частин вулиць;
поливати вулиці, промивати та очищати зливові мережі, колодязі та відкриті водостоки від намулу та сміття;
встановлювати кришки люків, решіток та рам зливових мереж;
засипати гравієм ями та вибоїни на дорогах.
Взимку підприємство має організувати чергування спецтехніки для обробки вулиць протиожеледними матеріалами й при сильних снігопадах очищати проїзну частину дороги.

Також очищати дощеприймальні решітки від снігового валу, русло річки під мостами від сміття й посипати вручну спуски. Крім цього, має вивозити сніг з магістральних вулиць та центру міста.

Згідно з тендером, підприємство також має технічно обслуговувати світлофори та зрізати перед ними та дорожніми знаками гілки дерев, наносити дорожню розмітку. Ліквідовувати аварійні вибоїни та провали на вулицях.

Також демонтовувати самовільно встановлені конструкції на проїздах або встановлювати штучні обмежувачі для запобігання паркуванню чи проїзду авто.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews