Експосадовицю Чернівецької ОВА судитимуть за незаконне переправлення чоловіків за кордон

21.02.2024 14:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Екскерівницю апарату Чернівецької обласної адміністрації судитимуть за організацію незаконного перетину кордону військовозобов'язаними. Слідство встановило, що ймовірно вона допомогла виїхати понад 200 людям, які не повернулися в Україну.

Про це повідомили на сайті нацполіції області.

За даними слідства, до організації незаконного перетину кордону ймовірно причетний також тодішній керівник обласної адміністрації.

У повідомленні йдеться, що вони мали доступ до формування списків на виїзд й обіцяли за гроші допомогли чоловікам незаконно перетнути кордон.

Торік правоохоронці провели майже 20 обшуків за місцями проживання, у службових приміщеннях, а також автівках екскерівниці апарату та ексначальника ОВА. Так вилучили документи, комп'ютери та "чорнові" записи.

У результаті встановили 206 людей, які незаконно виїхали за кордон й не повернулися в Україну.

Раніше Суспільному з власних джерел вдалося дізнатися, що йдеться про екскерівницю апарату Чернівецької ОВА Анну Цибуляк-Кустевич. Зараза її судитимуть за фактом незаконного переправлення людей через держкордон.

Досудове розслідування щодо ексначальника ОВА триває, повідомили у поліції. Від початку вторгнення до липня 2022 року очільником ОВА був Сергій Осачук. Також встановлюють інших людей, які могли бути причетні до організації незаконного перетину кордону.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews