Справу голови ВЛК у Чернівцях, якого підозрюють у хабарі від військового, перекваліфікували

28.02.2024 19:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Заступника гендиректора Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги, якому оголошували підозру у вимаганні хабаря від військового, судитимуть за намір вплинути на колег зі МСЕК для встановлення інвалідності військовому. Кваліфікацію змінили під час досудового розслідування через зібрані докази.

Про це Суспільному повідомила речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.


Раніше чоловіка підозрювали в отриманні хабаря службовою особою. За цією статтею йому загрожувало від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

Під час досудового розслідування справу перекваліфікували, бо, за словами Шевченко, докази свідчили, зокрема, про вплив на прийняття рішень. За 500 доларів медик ймовірно обіцяв вплинути на колег з медико-соціальної експертної комісії, щоб встановити групу інвалідності військовозобов'язаному.

За цією статтею, медику можуть призначити штраф до понад 93 тисяч гривень або позбавити волі від двох до п'яти років.

Як після відсторонення заступник гендиректора повернувся на посаду
Після затримання гендиректора прокурори звернулися до суду з клопотанням про відсторонення. На період досудового розслідування чоловіка відсторонили від посади, а згодом продовжили відсторонення до 13 лютого. За словами Шевченко, досудове розслідування завершилося, тому продовжити відсторонення не було змоги.

Водночас прокурори скерували обвинувачення до суду й готують клопотання, щоб підозрюваного знову відсторонили від посади, але вже в межах судового провадження. Це має розглянути суд.

Що відомо про справу


Торік у листопаді прокуратура оголосила підозру заступнику гендиректора Чернівецької обласної лікарні швидкої медичної допомоги у вимаганні хабаря від військового. Він також очолював одну з військово-лікарських комісій.

За даними слідства, на консультацію до 66-річного медика звернувся поранений на фронті військовий ЗСУ, щоб дізнатися необхідний для встановлення інвалідності перелік документів.

Ймовірно медик за 500 доларів обіцяв забезпечити позитивне рішення МСЕК, а також допомогти із всіма необхідними довідками та процедурами для встановлення інвалідності. Чоловіка затримали під час отримання грошей у його робочому кабінеті.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави та відсторонив від посади.

Згодом чоловіка звільнили з-під варти, бо він сплатив заставу у розмірі понад 120 тисяч гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews