На Буковині СБУ заблокувала ще один канал переправлення ухилянтів: серед організаторів антикорупціонер

04.03.2024 19:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Організував протиправну схему чернівчанин, який у 2019 році вже притягався до відповідальності за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Тоді його засудили до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном. А в лютому 2022-го засудженого було звільнено від відбуття покарання, оскільки суд вважав, що він виправився.

Проте фігурант вирішив, що двічі за один і той же злочин його не покарають, тому свій "бізнес" не лише відновив, а й розширив. До оборудок він залучив двох своїх знайомих. Один підшуковував "клієнтів", інший їх інструктував та виконував роль водія. Для конспірації "інструктор" використовував посвідчення "заступника керівника комітету по боротьбі з корупцією" однієї з громадських організацій, ідеться у повідомленні пресслуби СБУ Чернівецької області.

Свої «послуги» злочинна трійця оцінювала від 4000 доларів США до 11500 євро. Переправляти чоловіків до Румунії зловмисники збиралися на ділянці так званого "зеленого" кордону поза межами пунктів пропуску.

Проте оперативники СБУ завадили цим планам - вони затримали поблизу держкордону автомобіль, у якому перебували водій-"антикорупціонер" та п'ятеро «ухилянтів».

Під час обшуків за місцями проживання та в транспортних засобах фігурантів правоохоронці вилучили 11300 євро, 7700 доларів США, мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Усім зловмисникам повідомлено про підозру за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Двом фігурантам суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, одному – домашній арешт.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Спецоперацію з викриття зловмисників проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області спільно з УСР та слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews