Лубінець розповів подробиці жортокого затримання ухилянтів на кордоні з Румунією

15.03.2024 14:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець обурився побиттям 34 чоловіків, яких затримали на Буковині при спробі незаконно перетнути кордон. Затримали мікроавтобус з 34 порушниками біля кордону з Румунією.


Про це Дмитро Лубінець сказав сьогодні під час перебування у Чернівцях, пише "Молодий буковинець".


"Мене вразила ситуація з побиттям 34 чоловіків правоохоронцями. Також один із підозрюваних скаржився на те, що йому заподіяли тілесні ушкодження. У ДБР передана ця справа. На підставі мого листа відкрили кримінальне провадження щодо правоохоронців. Знаю, що частину людей було доставлено до ТЦК та до прикордонної служби", - розповів Дмитро Лубінець.

Він нагадав, що не можна вважати людей винними, доки нема рішення суду.

"Я коли побачив відео, не зрозумів, чому так били цих чоловіків, чим була викликана така жорстокість. Вісім людей звернулися до Нацполіції і зняли побої. Одна людина хотіла порізати вени, бо скаржився, що його так били, що він вже не міг витримати. У всіх вилучили мобільні телефони і документи, які потім зникли. Не можна вважати людей винними, доки нема рішення суду. Презумпцію невинуватості ніхто не відміняв. Я не надавав цьому публічності, але зробив свою справу", - зазначив Дмитро Лубінець.

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews