Максим Кияк

Максим Кияк

експерт Ради зовнішньої політики "Українська Призма", кандидат філософських наук, дипломат

Сьогодні у тата мав би бути ювілей (на спомин про Тараса Кияка)

23.03.2024 15:14   Джерело: CvNews
Автор : Максим Кияк
Без перебільшення чи не все життя він боровся за вільну та незалежну Україну. Боровся як мовознавець, громадсько-політичний діяч, академік, професор, чудовий оратор і талановитий педагог.
 
Тато весь час наголошував на тому, що росія - це найбільший ворог, що та завжди зазіхатиме на українську державність. Його боротьба триває досі, але вже руками нащадків. Бо «жити-значить боротися».
 
Тарас Кияк. Фото з мережі Інтернет
 
Впевнений, що науковий, політичний, життєвий спадок тата заслуговує на більше вивчення. З цієї нагоди у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї було урочисто відкрито виставку, присвячену Тарасу Романовичу Кияку. Там можна буде побачити унікальні речі з життя батька, що експонуються вперше. Серед них, зокрема, професорська мантія та, навіть, легендарна друкарська машинка, на якій він у підвалі ночами друкував свої обидві дисертації.
 
Тож ми як родина з трепетом і пошаною віддаємо цю частинку пам’яті та спогадів про батька українцям і Буковині, що назавжди оселилася у його серці.
 
Максим Кияк згадує про батька. Фото С4
 
Виставка триватиме до кінця квітня за адресою: м. Чернівці, вулиця Кобилянськоі, 28 (Чернівецький обласний краєзнавчий музей). Закликаю її відвідати чернівчан і гостей міста.
 
Друкарська машинка Тараса Кияка. Фото С4
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews