Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, журналіст

У Чернівцях назріває невдоволення через обов’язковість використання транспортної пільгової карти студентами

04.04.2024 19:04   Джерело: CvNews
Автор : Іванна Капустянська

З 5 квітня для отримання пільги в комунальному трансопрті студентам потрібно буде користуватися пільговою транспортною картою. Вартість проїзд в такому випадку для них складатиме 6 грн.

Невдоволення викликане тим, що більшість студентів оплачують проїзд через Приват24 або ж сервісом EasyPay. В кожному з ним є окрема кнопка – Студентський квиток. Він і дозволяє користуватись громадським транспортом дешевше, аніж більшість користувачів. У всіх студентів підтверджуючі документи є в додатку Дія, який без проблем можна показати контролеру, пише NE:Urban.

Одним з аргументів студентів проти обов’язкового користування пільговими студентськими картками є ще й те, що в години-пік вони не хочуть стояти в черзі до валідаторів разом з великою кількістю пенсіонерів. Оплатити ж проїзд через Приват24 або ж сервісом EasyPay можна значно швидше і без черг.

Очевидно, користування транспортними картами для ЧТУ має бути вигідним і на цей спосіб оплати має бути здійснений акцент. В такому випадку компромісним може стати такий варіант:

оплата пільговою студентською транспортною картою – 6 грн;
оплата пільгова через Приват24 або ж сервісом EasyPay – 8 грн.

Наразі оплата стандартного квитка в Чернівцях складає 12 грн – у тролейбусах, 14 грн – у автобусах. Також підприємство може задуматись над тим, щоб збільшити розмір штрафу для тих, хто скористувся пільговою оплатою онлайн, але при цьому не має підтверджуючих документів на неї.


Чернівецьке тролейбусне управління з 5 квітня хоче скасувати можливість студентам сплачувати за проїзд банківською карткою.

Відтак студенти повинні будуть придбати транспортну картку «Студентська» та окремо поповнювати її.

У Чернівецькому молодіжному парламенті вважають такі нововведення нераціональними та закликають студентів Чернівців висловити свою думку щодо змін

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews