На гірських схилах Буковини висадили гектар дерев (ФОТО)

09.04.2024 16:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У філії «Берегометське лісомисливське господарство» лісівники разом із школярами висадили сіянці на одному гектарі площі. Для посадки використовували кірко-мотиги. Це спеціальні інструменти, які дозволяють викопувати невеликі ями для сіянців та застосовувати їх у важкодоступних місцях.
 
Висаджували змішані культури: ялицю білу, ялину європейську та бук. Це дозволяє вирощувати біологічно-стійкі деревостани, що є ключовим аспектом в збереженні водорегулюючих, санітарно-гігієнічних та інших важливих функцій лісів.
 
Заліснення суцільних зрубів – не лише обов'язкова робота для лісівників, але й також ключовий елемент збереження екологічної рівноваги. Особливо в гірських регіонах. Адже на схилах гір ліси відіграють надважливу роль. Вони затримують вологу, запобігають розливам рік, допомагають у збереженні ґрунту та запобігають ерозії. Тому на площах, де ще фактично кілька місяців тому проводили заготівлю, зараз створюють майбутні стійкі ліси.
 
Школярки із сіянцями. Фото Ліси України

Сіянець у лісі. Фото Ліси України

Висаджування дерев. Фото Ліси України
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews