Перше спільне поховання воїнів в Україні відбулося сьогодні у Чернівцях: прощалися одразу із 19 Героями (ФОТО, ВІДЕО)

Ще двох військових проводять в останній шлях у селах Буковини

02.05.2024 13:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сьогодні, 2 травня, Буковина прощається з військовими Дмитром Пую та Юрієм Дорошем. Також на Садгірському кладовищі у Чернівцях знайдуть вічний спокій 19 військових, які загинули у березні 2022 року на Київщині.

Із солдатом Юрієм Дорошем, який служив у військовій частині А4821, прощаються у селі Камʼяна.

Дмитро Пую мав звання молодшого сержанта та служив у Чортківському районному центрі комплектування. З ним попрощаються о 14:00 у селі Верхні Синівці.

На “Алеї почесних поховань“ Садгірського кладовища Чернівців відбулося поховання останків 19 загиблих сержантів та солдатів військової частини А3715, повідомили Суспільному у пресслужбі міськради.

Прощання із загиблими. Фото Чернівецький промінь

Це військові 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», які загинули 11 березня 2022 року на Київщині внаслідок російського авіанальоту та ударів по позиціях ЗСУ. У межах кримінальних проваджень окремі фрагменти тіл ідентифікували. Утім залишилися понад 250 обгорілих кісток, за якими неможливо встановити ДНК, щоб розділити їх між родинами загиблих та окремо допоховати.

Прощання. Фото ЧП

Рідні загиблих просили поховати останки разом у Чернівцях, звідки були родом частина бійців. Це перше спільне поховання військовослужбовців в Україні. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews