Вишиванку "Бойова дронівка" презентували у Чернівцях (ФОТО)

17.05.2024 11:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Всесвітній день вишиванки у Чернівцях презентували сорочку "Бойова дронівка". Головним символом вишитого орнаменту є дрон, який символізує перемогу України.

Про те, як створювали орнамент "Бойової дронівки", Суспільному розповів співзасновник громадської організації Всесвітнього дня вишиванки Олександр Ткачук.

За його словами, такий орнамент вирішили створити, щоб перенести на вишиванку те, що зараз актуально для українців. Таким чином хотіли зберегти історію.

- Мусимо діяти на виклик часу — зараз війна. Ми прагнемо перемоги і вважаємо, що дрони нам в цьому допоможуть. Тому дрон як символ ми перенесли на наш орнамент. Крім того, дрон своїм виглядом нагадує хрестик, яким вишивають сорочки. Але в основному, він символізує перемогу, — каже Олександр.

Окрім дрона, в орнаменті зображені козацький хрест, тризуб та надпис "Victory UA". Авторкою орнаменту є Тетяна Зез. Для облямівки вишиванки використали орнамент Олени Пчілки.

Вишиванка "Бойова дронівка". . Фото: https://denvyshyvanky.wayforpay.shop/
 

За словами Ткачука, "Бойову дронівку" створили для того, щоб зібрати гроші на бойові дрони для підрозділу РУБАК «Серафими» 104 бригади ТРО ЗСУ та благодійного фонду «Dignitas».

Бойова дронівка. Фото Всесвітній день вишиванки

Вишиванку можна придбати на сайті Дня вишиванки.

 

  • Всесвітній День вишиванки відзначають щороку у третій четвер травня. Святкування започаткували студенти історичного факультету Чернівецького національного університету імені Федьковича. Свято відзначають по всьому світу. Метою є збереження українських традицій.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews