СБУ повідомила про ще одну підозру колаборанту - колишньому викладачу вишу та екскерівнику лікарні на Луганщині

17.05.2024 23:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Служба безпеки зібрала доказову базу на колишнього викладача Луганського національного медичного університету та екскерівника лікарні в тимчасово окупованому селищі Біловодське Старобільського району Луганської області.

Зловмисник у 2017 році очолював Біловодську комунальну багатопрофільну лікарню, а потім став завідувачем кафедри у релокованому в місто Рівне Луганському державному медичному університеті, повідомляє пресслужба СБУ.
 
Однак, після повномасштабного вторгнення рф на територію України він за власної ініціативи виїхав на тимчасово захоплену ворогом територію і перейшов на бік окупантів.
 
За оперативними даними, колаборант надав представникам держави-агресорки повну інформацію про своїх колег із медуніверситету, які залишилися вірними Україні. За це він отримав від окупантів «винагороду» - російський паспорт та посаду виконуючого обов’язки головного лікаря т.зв. «державної установи Біловодська центральна районна багатопрофільна лікарня» фейкового «міністерства охорони здоров’я лнр».
 
Окрім того, зловмисник публічно закликав у відеозверненні населення Луганщини активно голосувати на незаконних виборах президента рф, переконуючи співгромадян у легітимності окупації українських територій.
 
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, а також публічні заклики до проведення незаконних виборів на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.
 
 
Раніше колаборанту СБУ вже повідомила про підозру за аналогічною статтею, оскільки він взяв участь у «місцевих виборах» від політичної партії «єдіная росія» і очолив незаконний «совет депутатов беловодского муниципального округа».
 
Тривають комплексні заходи для притягнення колаборанта до відповідальності.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews