На Буковині скасовано тендер комунальної лікарні на 11 мільйонів гривень

11.06.2024 12:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області виявили ризикову тендерну закупівлю.

Комунальна медична установа планувала здійснити реставраційний ремонт внутрішніх інженерних мереж в одному з корпусів, про що оголосила проведення публічної закупівлі. Очікувана вартість робіт становила майже 11 млн грн.

Аналітики ТУ БЕБ дослідили відповідність переможця вимогам тендерної документації. За результатами аналізу встановлено, що підприємство не відповідає встановленим кваліфікаційним критеріям тендерної закупівлі.

Зокрема, ним не надано увесь перелік документів на підтвердження наявності матеріально-технічної бази, необхідної для виконання робіт (будівельної техніки), відсутні документи щодо трудових відносин із визначеним переліком працівників відповідного фаху, а також не надано документи до аналогічного договору як підтвердження досвіду виконання робіт, що є предметом закупівлі.

Фахівці ТУ БЕБ направили замовнику лист з обґрунтованою рекомендацією вжити заходи щодо усунення передумов неефективного використання державних коштів.

У результаті розгляду рекомендації медична установа відмовилася від укладання ризикового договору та скасувала тендерну закупівлю, про що повідомила БЕБ.

Таким чином аналітики територіального управління БЕБ у Чернівецькій області упередили неефективне використання майже 11 млн грн бюджетних коштів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews