Відомо, скільки людей оштрафували у Чернівецькій області за відсутність дозволу на перебування поблизу кордону

11.06.2024 12:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Від моменту запровадження спеціального прикордонного режиму в Чернівецькій області оштрафували 30 людей. Вони перебували за п'ять кілометрів від кордону та не мали дозволів. Водночас за цей період прикордонники надали понад 5 000 дозволів тим, хто проживає, в'їжджає, веде певні роботи або перебуває у прикордонній смузі.

Про це повідомив речник прикордонного загону Костянтин Ліснік, пише Суспільне.

Дозволи почали видавати всередині березня. Упродовж цього часу проводили роз'яснювальну роботу та попереджали людей про адміністративну відповідальність.

"З 1 червня ми почали посилено контролювати це питання та штрафувати людей. Серед порушників – місцеві, яких неодноразово попереджали, а також громадяни з інших регіонів, які рухалися в межах прикордонної смуги, і проігнорували цю вимогу. Ми не притягуємо до відповідальності тих, хто подав заяву на дозвіл. Вони мають відповідну копію документа і ми розуміємо, що запит в обробці".
Яка відповідальність за відсутність дозволу
Якщо людина перебуває у прикордонній смузі без дозволу, її можуть притягнути до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму. Санкція статті передбачає попередження або штраф від 119 до 170 гривень, для посадовців – від 170 до 340 гривень.

Дозвіл мають отримати буковинці, які проживають, в'їжджають, ведуть певні роботи або пересуваються на території у межах п'яти кілометрів від лінії кордону.

Також, якщо людина отримає дозвіл та повідомить про це прикордонну службу, може проводити на цій території:

- будівництво;
- вирубування дерев та чагарників;
- користуватися водою;
- проводити геологічні, дорожні, гідротехнічні, землевпорядні дослідження;
- фотографувати чи фільмувати місцевість;
- проводити туристичні подорожі.

Дозвіл діє лише у межах території прикордонного загону, який його видає.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews